Pexeso pro děti
na prázdniny

Za pár korun spoustu legrace
a ještě dětem cvičíte paměť.
Kód: NaPrazdniny

199 s kódem
20 komentářů
  • letos v červnu
  • 83 zobrazení
  • 3
  • 2020
  • 15.5.2019
  • 9 zobrazení
  • 0
  • 00
3 komentáře
  • letos v květnu
  • 11 zobrazení
  • 1
  • 33
3 komentáře
  • 4.5.2019
  • 36 zobrazení
  • 1
  • 33
1 komentář
  • březen až duben
  • 11 zobrazení
  • 0
  • 11
Kategorie: koníčky
více  Zavřít popis alba 
  • 21.4.2019
  • 24 zobrazení
  • 0
  • 00
jak se u nás spí....a jak se probouzíme....
Kategorie: zvířata
více  Zavřít popis alba 
32 komentářů
  • 17.2.2019
  • 89 zobrazení
  • 0
  • 3232
vezmete velké královské krevety- vyčištěné- bez střívka a hlavičky, necháte je odležet do pokojové teploty a rozhodnete se pro přípravu,která je velice jednoduchá. Rozpálíte pánev, nakrájíte si na 300g krevet,cca 3 stroužky česneku na plátky, jednu šalotku, jednu pálivou chilli papričku a připravíte bílé,kvalitní víno,já měl apřívlastkový klaret-dává s ejen troška,tak se nekácejte..zbytek popíjíte k těm krevetám. Dobré je mít čerstvou plocholistou petržel,já neměla,dal ajsem sušenou....do té rozpálené pávve nalijete trochu olivového oleje, hned vhodíte česnek a šalotku,jak zpění,přihodíte papričku a začnete pokládat pánev krevetami, až je plná, jsou ty první vložené už oranžové nebo růžové...důležité je si pamatovat,že jen 3 minuty z každé strany max...takže začnete otáčet, než otočíte tu poslední, je i ona z jedné strany hotová, po otočení té poslední,trochu osolíte a poprášite velice jemně bílým mletým pepřem (s černým to neneí ono) a podlijete velkým panákem toho dobrého bílého, jen to zašumí a v tu chvíli přidáte několloik kousků studeného másla, a stáhnete pánev z plamene...máslo s eropzpustí , vy proházíte krevety aby s emáslem obalily a sýpnete tu petrželovou nať...no a přendáte na horký talíř...je k tomu dobrý toastový chléb- klidně opečený nasucho a to bílé.... tuhle úpravu jsme s Karolínou milovaly..a z těch krunýřků a ocásků, jsme měly základ na úžasnou polévku....takže nevyhazovat!!!!
Kategorie: jídlo
více  Zavřít popis alba 
  • 17.2.2019
  • 24 zobrazení
  • 0
  • 00
5 komentářů
  • letos v únoru
  • 57 zobrazení
  • 0
  • 55
7 komentářů
  • 27.1.2019
  • 26 zobrazení
  • 0
  • 77
tato pamětní deska visela ještě loni 2018 na třetím sloupu mostu se Zdymadlem v Pardubicích. Někomu se nelíbila ,tak ji vypáčil a buď ukradl a prodal do sběrny nebo zahodil do řeky.... je smutné,jakou úctu a respekt projevil těm, kterým deska patřila a jimž projevovali ti, co ji nechali na vlastní náklady udělat, své poděkování.....
Kategorie: události
více  Zavřít popis alba 
1 komentář
  • 24.6.2017
  • 44 zobrazení
  • 0
  • 11
22 komentářů
  • 8.12.2018
  • 98 zobrazení
  • 1
  • 2222
to přihlásíte tajuplnou pikslu do Akce 2018 a je o ni velikej zájem...
více  Zavřít popis alba 
13 komentářů
  • 1.12.2018
  • 107 zobrazení
  • 1
  • 1313
posedět a zavzpomínat si,vidět se a zamyslet se nad tím, kolik z nás už nikdy nepřijde.....a kar nemá být smutný,což dokazuje nejen akrobacie, ale i úsměvy a chuť k jídlu..
a vzkaz pro Karolínu - Ne, abys seděla furt U kance, mazej se projít.....!!!
více  Zavřít popis alba 
45 komentářů
  • říjen 2018
  • 161 zobrazení
  • 2
  • 4545
13.9.2018 zemřela Cecilce její posluha Karolína, už 14.9. byla Cecilka u mne pevně doufám, že už se stěhovat nikam nebude ani ona ani moje smečka!
více  Zavřít popis alba 
27 komentářů
  • září 2018 až únor 2019
  • 323 zobrazení
  • 0
  • 2727
Kategorie: zvířata
více  Zavřít popis alba 
43 komentářů
  • srpen 2018 až leden 2019
  • 60 zobrazení
  • 1
  • 4343
když už si koupíte skvělé angus- hovězí z Mitrova,chcete mu dát péči,kterou si zaslouží.....a tak se přihlásíte na kurz...
Kategorie: jídlo
více  Zavřít popis alba 
  • 25.6.2018
  • 41 zobrazení
  • 0
  • 00
Kategorie: koníčky
více  Zavřít popis alba 
  • 3.6.2018
  • 47 zobrazení
  • 0
  • 00
Kategorie: zvířata
více  Zavřít popis alba 
  • 19.5.2018
  • 76 zobrazení
  • 1
  • 00
beaverské trapperky - plemeno HORAL...
Kategorie: zvířata
více  Zavřít popis alba 
14 komentářů
  • květen 2018 až leden 2019
  • 38 zobrazení
  • 0
  • 1414
komorní setkání na VIII.Dubení v 5 lidech se vydařilo....příjemná procházka po zámeckých valech,pávi,včely a příjemné prostředí v Namasté...
Kategorie: zábava
více  Zavřít popis alba 
  • duben 2018
  • 64 zobrazení
  • 0
  • 00
Grenadieren marsch (granátnický pochod) je starý vojenský recept z období snad napoleonských válek. Jde vlastně o levné jídlo z ingrediencí, kterých bylo tehdy v armádě dostatek (no, jak v kterém ročním období), tedy brambor, těstovin, cibule a slaniny. Jeho vylepšení se připisuje maďarským husarům, kteří sloužili za Rakouska-Uherska v armádě.Ti zasypávali všechny jejich pokrmy paprikou pro chuť a vůni. A také - pálivá paprika desinfikovala…
No, já bych to nijak nepitvala. Protože představa, že by vojenská polní kuchyně oplývala sušenými těstovinami a ještě k tomu za Napoleona, to je mi poněkud – no nejde si to dost dobře představit.
Spíše bych to viděla tak, že jednou narazili husaři na polní kuchyni jiného pluku, kde kuchaři v kotli vařili brambory a dojela i jejich polní kuchyně,kde zas měli cibuli a těstoviny, a protože všeho bylo málo a dohromady akorát, rozhodli se to kuchaři smíchat…a vytvořili jedlý pokrm, který se dal jíst i za pochodu a přesunech, byl dobrý i studený a hlavně se s ním nikdo nepobryndal a zůstala všem čistá uniforma, nehledě na to,že ešus nebo misku stačilo vytřít a byla připravena opět k použití…A protože vojsko nereptalo na poživatelnost, zařadilo ten miš-maš do jídelníčku a aby tomu ujednotili název, pojmenovali to podle granátníků, kterým to jídlo dali jako prvním!

Potřebujeme na 6-8 porcí:
1 kg Brambor – já je vařím ve slupce, někdo oloupané a na drobno pokrájené
500 g Fleků – středních, osvědčily se nejlépe…
6 ks Nakrájené cibule a 2 polévkové lžíce vepřového sádla
Kmín mletý, sůl, pepř a červená sladká a pálivá maďarská paprika
Postup:
1.Brambory uvaříme ve slupce do měkka, fleky rovněž uvaříme v hodně osolené vodě
2. Brambory oloupeme, fleky slijeme, neproplachujeme
3. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli těsně do fáze, než začne zlátnout, zaprášíme červenou paprikou, kmínem, pepřem počkáme, až se rozvoní koření a jemně zpění a vlijeme cca půl deci až deci vody z těstovin – horké a slané, provaříme, aby se udělala hustá jakoby „omáčka“
4. Brambory na hrubo namačkáme šťouchadlem a přidáme do cibule s paprikou, vsypeme uvařené fleky a zas promícháme…
více  Zavřít popis alba 
2 komentáře
  • 2.12.2017
  • 64 zobrazení
  • 2
  • 22
6 komentářů
  • 3.11.2017
  • 35 zobrazení
  • 1
  • 66
Kačečen za Duhou usoudila,že je u nás nuda a potřebujeme doplnit stav na 8 a poslala za sebe tuhle tečkovanou holčičku....Kačenku
Kategorie: zvířata
více  Zavřít popis alba 
28 komentářů
  • březen 2017 až srpen 2018
  • 55 zobrazení
  • 1
  • 2828

Nebyla nalezena žádná alba.

Aktivní od

2. června 2010

Pohlaví

neuvedeno

Datum narození

neuvedeno

Webová adresa

neuvedeno

Má oblíbená alba na Rajčeti

Moji fanoušci na Rajčeti (sledují mě)

reklama