Váš prohlížeč není podporovaný - stránky se nemusí zobrazit správně. Použijte podporovaný prohlížeč.
 

sharka-68 

Karolininy královské krevety

19 fotek 17.2.2019 - zobrazení
vezmete velké královské krevety- vyčištěné- bez střívka a hlavičky, necháte je odležet do pokojové teploty a rozhodnete se pro přípravu,která je velice jednoduchá. Rozpálíte pánev, nakrájíte si na 300g krevet,cca 3 stroužky česneku na plátky, jednu šalotku, jednu pálivou chilli papričku a připravíte bílé,kvalitní víno,já měl apřívlastkový klaret-dává s ejen troška,tak se nekácejte..zbytek popíjíte k těm krevetám. Dobré je mít čerstvou plocholistou petržel,já neměla,dal ajsem sušenou....do té rozpálené pávve nalijete trochu olivového oleje, hned vhodíte česnek a šalotku,jak zpění,přihodíte papričku a začnete pokládat pánev krevetami, až je plná, jsou ty první vložené už oranžové nebo růžové...důležité je si pamatovat,že jen 3 minuty z každé strany max...takže začnete otáčet, než otočíte tu poslední, je i ona z jedné strany hotová, po otočení té poslední,trochu osolíte a poprášite velice jemně bílým mletým pepřem (s černým to neneí ono) a podlijete velkým panákem toho dobrého bílého, jen to zašumí a v tu chvíli přidáte několloik kousků studeného másla, a stáhnete pánev z plamene...máslo s eropzpustí , vy proházíte krevety aby s emáslem obalily a sýpnete tu petrželovou nať...no a přendáte na horký talíř...je k tomu dobrý toastový chléb- klidně opečený nasucho a to bílé.... tuhle úpravu jsme s Karolínou milovaly..a z těch krunýřků a ocásků, jsme měly základ na úžasnou polévku....takže nevyhazovat!!!!
reklama
Vytvořte z tohoto alba:

Komentáře

přidat komentář

Rajce.net je největší česká sociální síť
zaměřená na sdílení fotografií a videí.

Nabízí neomezený prostor zdarma, snadnou a rychlou výrobu fotoknih i jiných fotoproduktů.

Partneři

Visa Mastercard Maestro American Express Visa Electron